Menu

Woongebouw Pleinweg

Lange tijd was er een aantal portieken aan de Pleinweg welke geheel verzakt en onbewoonbaar waren. De eigenaren van de panden hebben de panden gesloopt om een nieuwe invulling in het ontstane gat te realiseren.

Samen met onze opdrachtgever hebben we invulling gegeven om een deel van dit gat in te vullen met een nieuw portiek woningblok. Belangrijk voor de Gemeente was dat de nieuwe invulling een continuering van de gevelwand zou worden. Het blok neemt de maten van de naastgelegen woongebouwen over. Gevelopeningen, gevelmetselwerk en verhoudingen zijn overgenomen. Maar met een twist. Het spiegelen van de openingen per verdieping maakt het het woongebouw iets eigens. Een gemetseld figuur tussen de ramen maakt de gevel daarbij nog meer bijzonder.     

Ontwerp 2019-2020; Ontwerp

Opdrachtgever: SAS Vastgoed; Constructie Vervast constructiebureau.